Villámvédelmi tervezés

Villámvédelmi tervezés – maximális szakértelemmel párosítva

Vállalkozásunk 2011-es alapítása óta tevékenységi körünk egyre inkább kiszélesedett, megrendelőink igényeihez igazodva, ma már fő tevékenységi köreink közé sorolhatóak az alábbiak:

  • – erőátviteli, irányítástechnikai, automatizálás tervek készítése
  • – különféle berendezések relés vezérlésének átalakítása, korszerűsítése
  • – világítási hálózatok tervezése
  • – villámvédelmi rendszerek tervezése az új MSZ EN 62305. szabvány szerint
  • – napelemes rendszerek tervezése, valamint villám- és túlfeszültségvédelmének tervezése stb.
  • – ipari létesítmények, csarnokok, közintézmények, üzletek, irodák, családi és társasházak komplex villamos hálózatának tervezése, kivitelezése

Munkatársaink minden egyes általuk végzett munkafolyamat során maximális szakértelemmel állnak megrendelőink rendelkezésére, nincs ez másként villámvédelmi tervezés során sem.

Villámvédelmi tervezés – előírásoknak, szabványoknak megfelelően

Köztudott, hogy a villámcsapás veszélyt jelent ránk és környezetünkre nézve egyaránt, a veszély mértéke sok tényezővel van összefüggésben, úgy, mint a például az építmény éghajlati és épített környezete, vagy éppen az épület rendeltetése. A veszélyt megszüntetni teljes mértékben nem tudjuk, azonban különféle villámvédelmi intézkedésekkel, villámvédelmi tervezéssel nagymértékben csökkenthetjük.

A villámvédelmi tervezésre minden új építmény esetében, valamint meglévő építmények rendeltetésének módosítása során a villámcsapások hatásaival szembeni villámvédelmi tervezést különféle szakmai előírások, szabványok szerint kell terveznünk és megvalósítanunk.

Miért van szükség villámvédelmi tervezésre?

Ahogy azt korábban már említettük a villámcsapás egy olyan természeti jelenség mely veszélyt jelent nem csak környezetünkre, hanem ránk is. Éppen ezért a villámvédelmi tervezés fontossága nem hanyagolható el, hiszen egy megfelelően kivitelezett villámvédelmi tervezés segítségével nagymértékben csökkenthetjük egyrészt az emberi élet elvesztésének kockázatát, valamint a közszolgáltatások kiesésének kockázatát, továbbá kulturális örökségeink elvesztésének, károsodásának kockázata is csökkenthető, mindezek mellett csökken továbbá a gazdasági érték elvesztésének kockázata is.

Villámvédelmi tervezés során alkalmazható módszerek:

A villámvédelmi tervezés során alkalmazhatunk felfogókat, levezetőket, valamint földelőket. A belső villámvédelem részeként pedig földelést és potenciál kiegyenlítést, továbbá mágneses árnyékolást és nyomvonalkialakítást, valamint koordinált túlfeszültség védelmet. A megfelelő villámvédelmi technológia kiválasztásában megfelelő szaktudással rendelkező munkatársaink nyújtanak segítséget új és meglévő megrendelőink, partnereink számára.